Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Το ½

Κάποιοι το ονομάζουν ως την «τέλεια γυναίκα». Κάποιες το φαντάζονται ως «πρίγκιπα». Λοιπόν, εγώ το λέω «το άλλο μισό» του εαυτού μου. Είναι σίγουρα ένα θέμα αμφιλεγόμενο και ίσως να μην υπάρχει κανείς που να μπορεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα «υπάρχει τελικά αυτό το άλλο μας μισό;» Θα κάνω όμως μια απόπειρα.
Πιστεύω πως ναι. Δεν το ελπίζω απλά. Είμαι σίγουρη. Και έτοιμη να στηρίξω την άποψη μου.
Εσείς λοιπόν που το αμφισβητείτε... Για κάντε μια αναδρομή και πείτε μου. Δεν έτυχε να κλείσετε τα μάτια σας και να φέρετε κάποιο άτομο στο μυαλό σας; Όχι τον «Κώστα» ή την «Άννα», απλά ένα άτομο όπως εσείς το θέλετε. Και δεν μιλώ ούτε για καμμιά ψηλή ξανθιά, ούτε για κανένα όμορφο μελαγχρινό αγόρι με εκτυφλωτικό βλέμμα. Απλά να... Κάποιον που να σας καταλαβαίνει, όταν όλοι οι άλλοι δεν το κάνουν. Κάποια που να σας κρατά το χέρι όταν πραγματικά το έχετε ανάγκη. Με το δικό σας τρόπο, κάπως το έχετε διαμορφώσει μέσα σας. Είμαι σίγουρη. Το πιο πιθάνον, είναι ότι αναρωτιέστε αν αυτό το «απρόσωπο» άτομο υπάρχει κάπου εκεί έξω. Γιατί το αποκλείετε;
Αν εσείς το έχετε φανταστεί, τότε ίσως το έχει κάνει και εκείνο.
Αν εσείς το ζητάτε απεγνωσμένα και προσμένετε τη στιγμή που θα το ανταμώσετε, τότε να’στε σίγουροι ότι με την ίδια λαχτάρα σας περιμένει κι αυτό το μισό. Η συμβουλή μου είναι πως είναι καλό να το πιστέψετε, γιατί μόνο έτσι θα το βρείτε. Αν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο να είστε σίγουροι πως θα το βρείτε!
Στο μεταξύ όμως, μην απομακρυνθείτε από τον υπόλοιπο κόσμο. Μην εγκαταλείψετε τις συνήθειες σας και προπάντων μην υποτιμήσετε αυτά που έχουν να σας προσφέρουν «οι κοινοί θνητοί». Είναι κι αυτό μέρος του ταξιδιού. Πρέπει να βγείτε έξω, να χαρείτε, να διασκεδάσετε, να ανακαλύψετε τη ζωή. Αν δεν το κάνετε πώς θα έρθει η στιγμή που θα τον/την συναντήσετε; Ουρανοκατέβατο το άλλο σας μισό, όση φαντασία κι αν διαθέτετε, δεν πρόκειται να έρθει. Επίσης, να ξέρετε πως θα νιώσετε πόνο. Κάποιοι περισσότερο, κάποιοι λιγότερο. Είναι κι αυτό, όπως όλα τα άλλα, ένα συναίσθημα. Για να ξέρετε ότι αυτός που θα βρείτε «αύριο» είναι όντως το άλλο σας μισό, πρέπει να περάσετε από πολλές δοκιμασίες. Μη φοβηθείτε. Μη λυγίσετε. Απλά πιστέψτε!

1 σχόλιο: