Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

"Η πόλις θα σε ακολουθεί..."

"Στους δρόμους θα γυρνάς
τους ίδιους. Και στες γειτονιές τες ίδιες θα γερνάς
και μες στα ίδια σπίτια αυτά θ'ασπρίζεις.
Πάντα στην πόλι αυτή θα φθάνεις".

Μόνο που σ'αυτή την περίπτωση η δική μου η πόλις βρίσκεται μίλια μακριά πια -μα συνεχώς στην σκέψη μου περιέρχεται... Σ'αυτή την περίπτωση, θα έπαιρνα με κάθε ευχαρίστηση τους ίδιους δρόμους για την πόλη μου. Έστω και για λίγα λεπτά της ώρας, απλώς για να ξαποστάσω σ'ένα γνώριμο στενό δρομάκι, ή ακόμα να περπατήσω σε μια λεωφόρο ή ακόμα απλώς να σταθώ στη μέση του δικού μου πουθενά και να χαζέψω για λίγο. Κι ας γερνούσα μες το σπιτάκι μου, κι ας άσπριζαν τα μαλλιά μου.
Έτσι κι αλλιώς, πάντα στην πόλι αυτή θα φθάνω. Γιατί η ζωή μου είναι εκεί. Οι αναμνήσεις μου βρίσκονται όλες θαμμένες εκεί. Κι είναι σκεπασμένες με άγιο χώμα και μέσα από αυτές αναβρύζουν αισθήματα ευγνωμοσύνης και χαράς. Καμία μεταμέλεια. Πόσο θυμάμαι έντονα κάθε στιγμή -ίσως τις τελευταίες περισσότερο. Το χέρι μου που το κράτησες σφιχτά, εσύ που με νοιάζεσαι, το μέτωπο μου που το φίλησες απαλά, εσύ που μ'αγαπάς, το ζεστό χαμόγελο που μου χάρισες, εσύ που είσαι φίλος μου, τα συμβουλευτικά λόγια των γονιών και την ανησυχία στα πρόσωπά τους καθώς έκλειναν οι πύλες. Κι άλλες τόσο ωραίες αναμνήσεις -στιγμές απέραντης ευτυχίας και απρόσμενης χαράς, στιγμές ακόμη και της λύπης -μιας λύπης που ήταν οικεία όμως. Ετούτη εδώ η λύπη είναι αρρώστια, είναι μαρασμός, το σαράκι που μου τρώει τα σωθικά. Πρόκαμα όμως και το είπα: "θα πάγω σ'αλλη γη, θα πάγω σ'αλλη θάλασσα". Και τώρα πρέπει να σταθώ στα πόδια μου και να το υποστηρίξω, να γίνω ένα με το λόγο μου, να γίνω δέσμια του. Πρέπει να αποδείξω στον εαυτό μου πως ίσως και αυτή η πόλις -η τόσο αλλόκοτα ξενική-  κάτι θα έχει να μου μάθει, κάτι να μου δώσει ή πιο σωστά αυτό το κάτι πρέπει να βγω εκεί έξω και να το ανακαλύψω...

2 σχόλια:

 1. Ενιξέρω που είσαι και ποια εν η πόλη που πεθυμάς αλλά εν ωραίο να βρίσκεσαι σε νέους χώρους. Εν σπουδαίο πράμα να νίωθεις μια άλλη πόλη και να φκαίνεις έξω που τζίνα που είσαι συνηθισμένη. Αλλασείς και μεγαλώνεις (πνευματικά). Και αν ακόμα τούτη η νέα πόλη δεν σου αρέσκει νομίζω αν αρκέψεις να σκέφτεσαι μικρά πράματα που σου αρέσκουν σε τούτη την πόλη (ακόμα και αν είναι ηλίθια πράματα) εννα νίωσεις πιο σπίτι σου..ελπίζω να μεν είμαι οφ τόπικ :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Welcome to wherever you are, this is your life, you've made it this far! Welcome, you've got to believe that right here right now, you're exactly where you're supposed to be!"

  Επίσης

  "It's a new dawn, it's a new day, it's a new life for.. you" :)

  Και κάτι άλλο

  "Remember every new beginning, is some beginning's end"

  Αγαπημένη, δεν έχω κάτι άλλο να πω.. Απόλαυσε το όσο μπορείς και θα είναι όμορφα.
  Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά η συνέχεια... Εν τέλεια τέλεια. ;)

  Υπόσχομαι :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή