Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Πράγματα που με τρελαίνουν

Αυτό που μερικοί άνθρωποι γνωρίζουν καλύτερα από εμάς, για εμάς...

Αυτό που μερικοί άνθρωποι μπαινοβγαίνουν στη ζωή μας όποτε εκείνοι θέλουν και όποτε εκείνοι κρίνουν οτι είναι σωστό.

Γενικά, αυτή η ανισότητα σε μια σχέση και η τόσο έκδηλη ανισορροπία δυνάμεων που οδηγεί στη δημιουργία του θύτη και του θύματος, του λογικού και του συναισθηματικού, του δυνατού και του αδύναμου κ.ο.κ.

Γενικά, που δυο άνθρωποι έχουν όλα τα φόντα να συνεννοηθούν και να επωφεληθεί ο ένας από τον άλλο, αλλά προτιμούν να εμμένουν στις προσωπικές τους ιδεολογίες που δυστυχώς επισκιάζουν κάθε προοπτική για πρόοδο σε μια σχέση.

2 σχόλια:

  1. Είναι κρίμα δυο άνθρωποι που ταιριάζουν να χωρίζονται από ιδεολογίες. Αλλά πάλι αν οι αντιθέσεις είναι τόσο ισχυρές ίσως να μην είναι στην πραγματικότητα τόσο ταιριαστοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως η χρήση της λέξης ιδεολογία να είναι πολύ πολιτική και να παρασύρει τον αναγνώστη σε άλλα μονοπάτια. Από μια άλλη απόψη, δε θα την αλλάξω διότι υπάρχουν άτομα που υποστηρίζουν ότι τα πάντα είναι πολιτική. Ακόμα και η αγάπη αγαπητή Νυχτερινή Πένα, ακόμα και αυτή! Από αυτή την άποψη θα έλεγα ότι ίσως δυο άνθρωποι να είναι αρκετά ταιριαστοί αλλά να τους χωρίζουν πολύ περισσότερα από όσα τους ενώνουν, χωρίς αυτό να είναι κατ'αναγκην δικό τους φταίξιμο. Όπως θα πρόσεξες, στις δυο μου τελευταίες αναρτήσεις τα έχω βάλει με την κοινωνία! Είναι επειδή προσπαθώ να μπω στο καλούπι αυτής της σκέψης και να δω τελικά αν η αγάπη εξαρτάται και αυτή από συνθήκες πολιτικές και κοινωνικές. Υπάρχει βέβαια πάντα και το ενδεχόμενο δυο άνθρωποι όντως να μην ταιριάζουν χωρίς ιδιαίτερα εμφανείς λόγους κι απλώς ο ένας εκ των δυο να ζει σε ψευδαισθήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή